Pojam grafičkog dizajna je mnogo širi nego što krajnji korisnik vidi i razumije. Prije svega grafički dizajn je mnogo važan u segmentu prezentacije od njega zavisi mnogo toga, kako će nešto da izgleda i da li je adekvatno prezentovano, da li je funkcionalno, da li svako ko prvi put vidi razumije šta je dizajnirano i naravno grafički dizajn mora biti jeftin kada se primjenjuje u štampi, što za online marketing nije toliko važno.

Dobar grafički dizajn je ime i prezime vašeg posla kada želite da nekom korisniku kažete kako se zovete, čime se bavite i koji posao obavljate Vi ili Vaša firma.

Grafički dizajn mora biti konkretan tako da na prvi pogled korisnik ima uvid u to što radite, bilo da je zvanični znak (logo) firme ili nekog od proizvoda. Mora se voditi računa o bojama i zaštitnim simbolima koji su ključni za ono po čemu Vas korisnici pamte, po čemu će Vas pamtiti i po čemu će baš Vas odabrati za saradnju iz određene oblasti.

WeBix je učestvovao u nizu različitih grafičkih rješenja gdje smo imali priliku da radimo prezentacije i izradu poslovnih, kulturnih, sportskih , zdravstvenih i drugih privrednih subjekata.

Da bi bio uspješan dizajn – nije dovoljno samo napisati nešto, postaviti sliku i prezentovati korisniku. Što u većini analiziranih naših klijenata jeste bio kao adekvatan odgovor ili zahtjev ali u tom slučaju dolazi do mnoštva problema koji se javljaju na različitim tržištima, u različitim zemljama gdje se odnos između ponude i potražnje razlikuje u nijansama, i uspješan je samo onaj ko se razlikuje za detalj od svog konkurenta. U takvim slučajevima šablonski tekst i fotografija ne donose baš previše uspjeha u kampanjama i marketing rješenjima za određen posao.