Kada govorimo o marketingu možemo izdvojiti internet marketing i marketing. Odvojili smo ove dvije kategorije marketinga tako da Vam lakše približimo njihove prednosti i mane.

Marketing koji se odnosi na određeno poslovanje i ponudu u ovom slučaju Vaše firme jeste kako prodati proizvod ili ponuditi uslugu.

Marketing sam po sebi u početku izgelda kao ulaganje novca u nešto što nema smisla ili Vi kao investitor za prodaju određenog proizvoda ne vidite to kao potencijalno rješenje. U tom slučaju jedna od važnih definicija marketinga jeste da “Uloženi novac u marketing nije bačen novac, on je sredstvo da se ostvari sigurnost za vrijeme koje dolazi“.

To znači, ako Vi imate određen proizvod i taj proizvod je potreban nekoj ciljnoj grupi onda je potrebno samo da ta ciljna grupa bilo da su to građani ili pravna lica, na tačno definisan način dobiju informaciju o tome da Vi posjedujete nešto što oni žele ili trebaju. Samo u ova dva slučaja, ulaganje u marketing ima smisla, a taj smisao se nalazi u modelu koji WeBix tim kreira tokom idejnog planiranja, realizacije i krajnje prodaje Vašeg proizvoda.

Budžet

Ulaganje u ono što će povećati prodaju

Marketing plan

Priprema i promocija Vašeg proizvoda i usluge korisnicima i klijentima

Ciljna grupa

Tačan odabir korisnika i potencijalnih kupaca

Prodaja

Proces koji dolazi nakon uspješno pripremljenog marketing paketa